Cartoons (ook live)

Een cartoon is een humoristische tekening. Cartoons verlevendigen artikelen in bijvoorbeeld tijdschriften, kranten en websites. Mijn cartoons werken prikkelend, relativerend en meestal op de lachspieren.Informatie over mijn Met een cartoon kan ik een situatie in een oogopslag duidelijk maken, met of zonder tekst.

Met een brede klantenkring ben ik van vele markten thuis. Woningcorporaties, gemeenten, zorginstellingen en het onderwijs maken bijvoorbeeld graag gebruik van mijn cartoons. Ook word ik gezien als specialist bij cartoons over de bouw en industriƫle dienstverlening, met name bij HSEQ onderwerpen (Health Safety Environment Quality) ook wel KVM genoemd (Kwaliteit Veiligheid Milieu).

De werkwijze is doorgaans als volgt: aan de hand van een tekst of briefing wordt een schetsvoorstel gemaakt. Na akkoord volgt de uitgewerkte cartoon, zwart-wit of in kleur.

Wil je beter leren tekenen? Bekijk dan het aanbod van workshops.

Live cartoons

Buiten de studio teken ik ook live cartoons, bij sessies, trainingen en andere bijeenkomsten van bedrijven of organisaties. Live getekende cartoons zijn prikkelend maar kunnen stellingen ook ondersteunen. Veel mensen zijn beelddenkers en een tekening blijft vaak beter hangen dan veel woorden.

De cartoons kunnen ter plekke door middel van een foto of scan gedigitaliseerd en/of geprojecteerd worden. Alle cartoons kunnen bovendien door de opdrachtgever vrij gebruikt worden voor verslaglegging en vervolgtrajecten. De originele tekeningen worden na afloop overhandigd om eventueel in te lijsten.